Ga naar de inhoud

Hoe krijg jij als 55+’er weer plezier in je Werk?

  Speciaal aanbod voor medewerkers van 55 jaar en ouder: Oud(er) worden met leuk werk en een zo aangenaam, gezond en vitaal mogelijk leven. Dat is waar Bureau Gerritsen voor staat en je bij kan helpen!

  Met een voor jou op maat gesneden ontwikkelingstraject van 5 persoonlijke bijeenkomsten krijg je weer grip op je werk en op je leven. Daarmee word je weer meer persoonlijk leider van je eigen toekomst.

  55-plus en plezier in je werk

  Langer gezond leven en aangenaam werken

  Dit maatwerktraject van Bureau Gerritsen is erop gericht om je leven en werk weer aangenamer te maken en in balans te houden, betekenisvol te laten zijn, zodat je je werk zo kan inrichten dat het bij je past en je het met plezier en energie kan blijven uitvoeren.

  Inspiratie voor groei

  De belangrijkste vraag in dit traject is niet: hoe ga jij afbouwen? Of: hoe houd jij het vol? Nee, de centrale vraag is? Hoe wil jij groeien en waar wil jij voor kiezen in deze levensfase? Hoe wil jij je leven vormgeven en welke plaats neemt werken daarbij in?

  Aandacht voor inzetbaarheid en vitaliteit

  Om je eigen werk en loopbaan optimaal voort te kunnen zetten, is het belangrijk dat je aandacht besteedt aan jouw inzetbaarheid, vitaliteit en de manier waarop je zinvol bijdraagt aan een organisatie. Daarmee ontdek je wat jouw werkprofiel is voor je huidige organisatie of misschien wel voor een organisatie daarbuiten.

  Daarbij spelen vragen als:

  • Hoe blijf ik gezond en geïnspireerd in deze fase?
  • Wat zijn mijn sterke kanten?
  • Hoe zet ik mijn senioriteit op een constructieve wijze in?
  • Waarin wil ik groeien en me verder ontwikkelen en waarin niet?
  • Wat is voor mij belangrijk en wat wil ik veranderen en/of loslaten?
  • Hoe ga ik om met alle veranderingen om mij heen?
  • Hoe zorg ik dat ik de regie in handen houd?
  • Hoe maak ik een plan waarin helder staat wat ik wil bijdragen en wat ik tot stand wil brengen?
  • Hoe communiceer ik overtuigend over mijn wensen, doelen en behoeftes?

  Regie over leven en loopbaan

  Mensen willen in elke fase van hun leven groeien. Tijdens de 5 persoonlijke bijeenkomsten leer je waar jij kunt groeien en hoe jij vanuit je sterke kanten je werk op een plezierige, energieke manier kunt blijven uitvoeren of kunt veranderen. Er is speciale aandacht voor vitaliteit (fysiek/mentaal), je sociale leven, materiële situatie en zingeving en inspiratie.

  Op basis van ervaringen en inzichten maak je een “levensloopbaanplan”. Daarin staat hoe jij je de komende jaren wilt ontwikkelen en op welke manier je dit gaat ondernemen. En dat met misschien een verrassende uitkomst.

  Resultaat

  • Je kent je sterke kanten, belangrijke levensthema’s en drijfveren
  • Je hebt een werkprofiel en levensloopbaanplan met doelen en acties.
  • Je bent geïnspireerd om de regie in handen te houden en inzetbaarheid te vergroten.
  • Je weet waar te groeien, te stabiliseren dan wel af te bouwen.
  • Je kent je belemmeringen en hebt handvatten om hiermee om te gaan
  • Je weet wat zinvol is voor jezelf en productief voor jou en de organisatie.
  • Je kent je financiële mogelijkheden wat betreft inkomen, toekomstig (deeltijd) pensioen en/of andere bestaande sociale regelingen en je kunt van daaruit in je levensloopbaanplan je keuzes maken.

  Medewerkers die dit ontwikkelingstraject eerder bij Bureau Gerritsen hebben gevolgd hebben onder meer gekozen voor: korter werken, met “job crafting” de balans in hun werk te verbeteren en passender te maken, parttime langer door te werken, hun sociale leven te versterken, hun vitaliteit te verbeteren, een hybride loopbaan (naast eigen werk ander werk of onderneming of zingevende activiteit), enzovoort.

  Kennismaking

  Om te bepalen of het ontwikkelingstraject goed bij jouw vraag/situatie past, nodigen we je graag uit voor een vrijblijvend persoonlijk kennismakingsgesprek. Het ontwikkelingstraject bestaat vervolgens uit 5 bijeenkomsten van 1½ uur. In het traject krijg je het boek “Ontdek je sterke kanten” en kan een nader onderzoeksinstrument behulpzaam zijn, zoals de Strengthsfinder, de SOC methode en de LINC. De doorlooptijd is 2-3 maanden. Hierdoor heb je tijd om goed te reflecteren en een plan uit te werken.

  Begeleiding

  Eddie Gerritsen, Gecertificeerd Loopbaancoach RL

  Aanmelding

  Voor aanmelding of voor meer informatie kun je een mail sturen naar info@bureaugerritsen.nl of contact opnemen met Eddie Gerritsen (06-54224001)