Als oudere medewerker vitaal, geïnspireerd en ondernemend aan het werk blijven.

Dat is Ewald Brink gelukt, zie hier zijn verhaal

Ewald Brink wordt over een paar maanden 60 jaar. Hij heeft van de cursus Grip op je loopbaan. Persoonlijk leiderschap voor medewerkers vanaf 55 jaar gebruik gemaakt om gestructureerd de tijd te nemen om stil te staan bij zijn loopbaanontwikkeling. Wat gaat goed en wat niet? Hoe wil ik mijn leven de komende jaren invullen, in werk en privé?

Met een rechte rug met pensioen

Loopbaanstrategieën van medewerkers van 60 jaar en ouder

Nu medewerkers van arbeidsorganisaties langer doorwerken ontstaan er nieuwe uitdagingen voor elke HRM-afdeling. Wat kunnen we doen om te zorgen dat de oudere medewerker gemotiveerd en inzetbaar zijn of haar werk kan blijven doen? Moeten we een regeling treffen of kunnen we beter de focus leggen op het individu en naar behoefte actie ondernemen?

ontwikkeling oudere medewerkers

Artikel

Gepubliceerd op pw.net

Zo bevordert HR de ontwikkeling van oudere medewerkers

HRM-afdelingen staan voor een flinke uitdaging. Hoe kun je faciliteren dat de oudere medewerker inzetbaar blijft?

De context is duidelijk: langer vitaal, langer doorwerken, snelle veranderingen, verzwaring en soms versaaiïng van de functie-inhoud. Maar wat gebeurt er in het hoofd van de oudere medewerker? Hoe ervaart hij of zij deze grote verschuivingen? En hoe kun je als organisatie slim aansluiten op de beleving en behoefte van de oudere medewerker? Hoe geef je het stuur in handen van de medewerker zelf?

gelukkigste werknemers van Europa

Nederlandse werknemers zijn de gelukkigste van Europa

Klik hier om het fragment te beluisteren.

werkondernemerschap

Niet in balans? Test je werkondernemerschap!

Hoe is dat voor jou? Ga jij nog met plezier naar je werk? Vind je dat je tot je recht komt in jouw werk? Kun je je talenten goed inzetten? Worden jouw competenties goed gebruikt?

Stel je jezelf wel eens de vraag of je werk nog goed aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden? Want niets staat stil, alles verandert. En gelukkig maar, anders zou er geen enkele ontwikkeling zijn bij ons zelf en in ons werk.

 persoonlijke coaching en loopbaancoaching

Uniek!

Wij geloven dat je als mens en als werkend mens rond je veertigste levensjaar een eigen manier, een eigen vorm van leven en werken hebt ontwikkeld. Je hebt jouw manier gevonden. Jouw aanpak waarin je sterke kanten naar voren komen, waar je in gelooft en die je graag wil blijven toepassen en verbeteren. Dat maakt je uniek.

Hybride loopbaan. Iets voor jou?

Steeds vaker besluiten medewerkers van allerlei organisaties om hybride hun loopbaan in te vullen. Hybride? Dat is als je twee of meer dingen naast elkaar doet om je inkomen te verdienen, maar vooral omdat je meer dan een passie hebt die je niet in een baan kwijt kunt.

werkondernemerschap

Werkondernemerschap

De huidige arbeidsmarkt vraagt om werkondernemerschap. Hoe zorg je er voor dat je duurzaam aan het werk blijft en je eigen werkzekerheid kunt organiseren?