Buitenkant en binnenkant

Anno (56): Op zoek naar de puzzelstukjes om van betekenis te zijn 

‘56? Joh, ik realiseer me ineens dat ik al 28 jaar bij deze werkgever werk’. Twee keer 28 jaar. Twee lange levensfases en nu op een nieuw punt in het leven. ‘Er moet nu echt wat gebeuren. Misschien Plan B’?

De eerste 28 jaar stonden in het teken van leren en emanciperen: vechten en leren om erbij te horen, iemand te worden die stevig stond. Best wel flink zoeken naar wie hij was, zelfreflectie. Maar ook recalcitrant.

De tweede 28 jaar in het teken van werken, een loopbaan opbouwen, maar ook een gezin en stabiliteit. 28 jaar jurist bij een grote overheidsorganisatie. Constructief, energiek, meedenken, teamwork. Samen aan iets bouwen. Samen optrekken. Gegroeid naar beleidsadviseur. En altijd interesse en oog voor collega’s, mensen om zich heen.

Bos aangepast

Naarmate hij ouder wordt, de tweede helft begint, worden mensen steeds interessanter. Anno kan goed waarnemen en ziet vaak waar het in vergaderingen of werkgroepen vast dreigt te lopen. Hij leert manieren om uit een impasse te komen of die vóór te zijn. Benoemt de dingen. In zijn vrije tijd doet hij een buurtbemiddeling: ‘het is zo mooi om mensen bij elkaar te zien komen’. Hij ziet een nieuwe generatie jonge medewerkers binnenkomen en vallen en opstaan. Hij gaat ze begeleiden en adviseren: ‘ik wil de jonge onbedorven collega’s duidelijk maken: eerlijk duurt het langst’. Hij grijpt de kans aan om ambassadeur levensfase te worden. Hij helpt oudere medewerkers met vragen over pensioen, sabbatical, omgaan met druk, maar ook jongeren met knelpunten. Zo neemt hij een paar bijrollen op zich en voelt zich als een vis in het water. Stevig en ook onbevangen. ‘ik hoef het tafelblad niet meer vast te houden’. Daarbuiten kookt hij jaarlijks voor Alpe d’Huzes.

2018 en 2019: times are changing

Ineens zijn er veranderingen in de buitenwereld. Het management wordt vervangen, de kantoortuin doet zijn intrede (‘Ik vind het vreselijk. Ik ben best een aanwezig persoon, kan heel hard lachen, maar nu moet ik fluisteren, we leven undercover’). Anno ervaart senioriteit, een nieuwe uitdaging zo het lijkt. Dit wordt echter niet bevestigd door hier ruimte voor te bieden. Er volgt vervolgens een afwijzing: Anno wordt niet benoemd bij een promotie op een passende baan als senior. Het voelt het als ‘geen erkenning’, mede vanwege de onduidelijke gronden.

Er is een fase voorbij. Hij kijkt anders naar zijn werk, zijn werkomgeving en naar zichzelf. Is dit hoe ik verder wil? Kinderen volwassen en goed bezig. Iemand geworden bij deze club. Maar wat nu?

Anno wil zich verder ontwikkelen door een tweede NLP-opleiding te doen. ‘Ik wil mijn kernwaarden hervinden. Waar wil ik voor staan en voor zijn? Hoe kan ik meer van mijn eigen kracht uitgaan? Ik wil van daaruit stappen zetten naar een nieuwe fase.

Derde levensfase?

Zo komt Anno in een paar maanden in een nieuwe fase terecht. Plotseling vraagtekens bij alles. Wat wil ik met mijn werk, hoe wil ik verder? Maar nog belangrijker, hij overdenkt vooral zijn diepere waarden. Wat is de rode draad? Als ik doorvraag komen we bij een kernpunt: ‘ik wil integer, eerlijk leven en opkomen voor rechtvaardigheid. Echt mens zijn, de mens die ik ben geworden. Ik wil een open en eerlijke manier van werken en samenwerken helpen bevorderen en niet werken in een cultuur waarin integriteit kan worden afgestraft. Ik heb mijn strijd geleverd om te worden wie ik was en erbij te horen, nu wil ik dat rondom mij uitdragen. Anderen daarbij helpen. Ik wil ‘oogsten’; mijn mensenmens-zijn inzetten om mijn kwaliteiten nog meer tot uitdrukking te laten komen en mij in mijn kracht te zetten (talenten op full speed)’.

We praten over wat filosofen en religies over de zin van het leven zeggen. In de Hindu religie gelooft men dat je als mens kunt kiezen uit twee manieren van leven: je kunt gewoon bestaan, er zijn en je ding doen. En je kunt mens zijn en zoeken naar wie je echt bent en wanneer het leven voor jou zinvol is.

Schopenhauer, de Duitse filosoof zegt: de eerste 30 jaar van je leven moet je leren, de tweede 30 jaar iets voor de samenleving betekenen, en daarna moet je iets nieuws introduceren… Zo, maar wat dan?

Anno is er met 56 vroeg bij. Iets nieuws, nieuwe puzzelstukjes voor zijn leven en loopbaan die voor hem van betekenis zullen zijn, die komen eraan. Nog even zoeken.