66 jaar en ik wil (nog) niet met pensioen

Deze week kwam ik het twee keer tegen. Medewerkers van 66 jaar die met pensioen moeten maar nog niet willen. Boeiend, wat zit daar achter?

Eerst de vrouw

Zij is 66 jaar geworden en moet van haar ministerie met functioneel leeftijdspensioen zodra ze de gerechtigde leeftijd van 66 jaar en 6 maanden heeft bereikt. Ze vindt het vreselijk. Waarom?

 

Haar loopbaan is anders dan anders. Ze is opgeleid tot verpleegkundige en werkte in die functie tot de geboorte van haar derde kind. Toen koos ze voor het moederschap. Kreeg nog een vierde kind. Toen ze 48 jaar was werd het tijd om weer aan haar loopbaan te gaan denken. Ze begon als assistent bij een HRM-afdeling, volgde cursussen op het gebied van Arbo en Kwaliteit en studeerde midden vijftig af als arbeidsdeskundige. Werkt ruim 10 jaar in die functie bij een ministerie. En groeit nog steeds.

En nu moet ze weg. Maar zij beleeft haar loopbaan heel anders. Ze heeft het gevoel dat ze in de groei zit en nog verder wil studeren en werken. Voor haar geldt een soort Midcareer-gevoel: ik wil nog zo veel, ik ben vitaal en ik kan nog jaren door.

Maar het mag niet en dus… naar de loopbaancoach. Wat is mijn plan B?

Plan B Scrabble

Dan de man

66 jaar en hij wil nog graag twee jaar door. Belangrijke functie met internationale contacten. Al 30 jaar presteert hij goed voor de organisatie. Maar de (nieuwe) directeur houdt hem tegen en zegt letterlijk: ‘jij bent niet rendabel genoeg meer’. Pats, recht in het gezicht. Nooit eerder is zijn functioneren in twijfel geweest. Na lang soebatten wordt een compromis gesloten. Hij mag tot 67 jaar doorgaan, wel met een demotie. Alle energie is nu weg.

Bij de loopbaancoach gaat het over twee zaken: hoe verwerk ik deze situatie en deze kwetsende feedback? En wat ga ik doen na mijn pensionering?

Hoe kun je deze medewerkers weer opladen? Hoe kunnen zij invulling geven aan de laatste periode van werken en met een rechte rug afscheid nemen? Hoe kunnen zij het slechte nieuws verwerken zonder dat alle minder fijne herinneringen alle ruimte innemen?

En hoe ziet het er uit na het einde van het dienstverband? Dus eerst positief opladen, dan visualiseren en kijken naar de energiebronnen voor de toekomst. Zinvol bezig blijven, nieuw werk? Andere passies?

Tip 4

Als je langer wilt doorwerken na de formele pensioendatum, houd er dan rekening mee dat dat soms niet lukt. Informeer je zo vroeg mogelijk en overdenk je alternatief: wat als het niet lukt?

Goede professionals met energie hebben vaak nog veel te bieden, maar vinden het lastig dat buiten de organisatie goed naar voren te brengen. Vraag hulp zodra je een Plan B nodig hebt.