Back to the future

Kies in deze onzekere tijd voor blijven leren, ontwikkelen en loopbaan.

Bij Bureau Gerritsen kun je in een gratis gesprek je ontwikkelvraag helder maken en een plan van aanpak bespreken.

Is het nu tijd voor coaching, of nadenken over loopbaan en toekomst?

NEE, zul je misschien denken, hoe kom je daar nou bij? Ik ben bezig mijn zaakjes thuis op orde te krijgen. De uitdaging om privé en werk te combineren, zaken op gang te houden, boodschappen te doen en contact te houden met familie en vrienden. Ik leef van dag tot dag.

Of JA, ik denk heel erg na over hoe het verder moet, hoe de samenleving misschien verandert door deze crisis en hoe ik daar tegen aan kijk. Misschien is het wel tijd om na te denken hoe ik verder wil. Ik heb er ook wat tijd voor. Hoe moet ik dat doen?

Hoe zit dat bij jou?

Lopen bij jou JA en NEE ook door elkaar. Eerst wennen aan het thuiswerken en de combinatie met alles wat daar moet gebeuren. Contact houden met familie en vrienden en met collega’s. Kijken welk werk doorloopt en wat niet. Zoeken naar een nieuwe structuur. Ontdekken dat het leven meteen heel anders wordt als er minder dingen zeker zijn. Nuchter blijven, doorleven maar niet naïef. Zoeken naar het goede evenwicht.

Mogelijk gaan er veel gedachten en ideeën door je heen over de toekomst. Eerst de angst voor verlies van werk of zelfs gezondheid. Maar vooral gedachten en ideeën over de betekenis van deze wereldwijde epidemie. Hoe zal de wereld veranderen? Slaat de individualisering om in meer gemeenschapszin en solidariteit? Wat betekent dit voor de klimaatverandering, voor het neoliberale systeem waarin we de laatste decennia zijn verwikkeld? Worden we weer doordrongen van de afhankelijkheid van elkaar in elke uithoek van de globe? Hoe samen verder? Ben je er ook van overtuigd dat de wereld gaat veranderen, maar hoe?

Ook denk je misschien over je werk na. Wat zal blijven, wat komt niet meer terug? Of als je mogelijk deels in een eigen bedrijf werkt vallen er allerlei opdrachten weg. Komen ze terug en wil je ze nog wel? Wil je andere thema’s of werkvormen gaan oppakken, of wil je innoveren of afbouwen?

Voor ZZP-ers en medewerkers in dienstverband

Voor ieder van ons spelen deze gedachten en vragen. Voor ieder op een eigen manier. Misschien ben je thuis lekker verder aan het gaan met de lopende werkzaamheden en projecten en verandert er, behalve de live vergaderingen, niet zo veel. Misschien staat je werk op zijn kop. Is het stilgevallen?

Misschien blijft er tijd over, is het zinvol om je tijd goed te gebruiken om iets bij te leren en je te ontwikkelen.

Leren, coaching en loopbaancoaching

Wil je deze tijd gebruiken voor leren, ontwikkelen of verder groeien? Waar kun je dan aan denken?

  • Leren van competenties: denk aan persoonlijke effectiviteit (assertiever, je meer profileren, beter invloed uitoefenen, adviesvaardigheden)
  • Het voorbereiden van een goed jaargesprek met je leidinggevende
  • Het opnieuw vorm geven van je propositie in de markt: business heroriëntatie
  • Versterken van acquisitievaardigheden
  • Werkondernemerschap: verbeter je profilering en vermogen werk te genereren
  • Coaching op het omgaan met lastig gedrag of versterken van eigen gedrag
  • Loopbaancoaching: onderzoeken wat het vervolg van je loopbaan kan zijn, hoe je je verder ontwikkelt en wanneer
  • Coaching op levensvragen: vragen over zingeving, eigen identiteit en levensfase, over gelukkig zijn of niet. Hoe om te gaan met deze crisis en onzekerheid?

Begeleiding en coaching via Skype, Zoom of telefoon

Ook nu we bijna allemaal thuiswerken kun je aandacht aan je ontwikkeling geven. Of wil je het juist graag.

Neem dan contact op met Eddie Gerritsen. Onze officemanager Marliet Webb kan je ook informeren en ondersteunen.

Samen kijken we wat een goede werkvorm is om met jouw leerbehoefte of loopbaanvraag om te gaan.

Maak er wat van!

Bureau Gerritsen