Meteen naar de inhoud

Past je werk nog wel bij je? Onderzoek het samen met Bureau Gerritsen in de Week van de Loopbaan van 18 t/m 22 september!

  Hoe is dat voor jou? Ga jij nog met plezier naar je werk? Vind je dat je tot je recht komt in jouw werk? Kun je je talenten goed inzetten? Worden jouw competenties goed gebruikt? Stel je jezelf wel eens de vraag of je werk nog goed aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden?

  Bureau Gerritsen biedt je in de Week van de Loopbaan een gratis Loopbaanonderzoek aan om daar eens grondig bij stil te staan.

  Interesse? Je kunt je aanmelden bij info@bureaugerritsen.nl

  Bureau Gerritsen staat mensen bij met het gelukkig zijn en blijven in hun werk. Eén van de mooiste instrumenten die wij daarbij gebruiken zijn de “de zes logische niveaus” van Gregory Bateson. De loopbaanadviseurs van Bureau Gerritsen hebben dit prachtige instrument met een vragenlijst verder ontwikkeld om mensen te helpen inzicht te krijgen of ze nog plezier in hun werk hebben.

  Elk niveau kent haar eigen dimensies en haar voorbeeldvragen, namelijk:

  Het eerste en meest concrete niveau is : (werk)OMGEVING. De omgeving zegt iets over het waar, wat en hoe van jouw werkplek. De vragen die je jezelf bijvoorbeeld bij dit niveau kunt stellen zijn: Past mijn werkomgeving nog wel bij wat ik prettig vind? Is dit de omgeving waar ik mijn talenten kan laten zien? Kan ik ongestoord mijn werk doen? Zijn de faciliteiten die ik heb voldoende om mijn werk goed te doen? Zijn de regels en de richtlijnen die er zijn nog voor mij passend? Is de samenwerking met mijn collega’s en leidinggevende nog zoals ik dat graag zie?

  Het tweede niveau gaat over: GEDRAG. Gedrag gaat over hoe je jezelf het liefst laat zien aan anderen. De vragen op dit niveau zijn bijvoorbeeld: Past mijn manier van omgaan met anderen nog wel in mijn werkomgeving? Kan ik me zo gedragen en mezelf zijn dat ik optimaal kan werken? Ben ik me bewust hoe en wat ik veroorzaak met mijn gedrag?

  Het derde niveau is : VERMOGEN. Vermogen gaat over je talenten, je competenties en je vaardigheden. De vragen die je hierbij bijvoorbeeld kunt stellen zijn: Wat zijn mijn talenten en/of kerncompetenties nu eigenlijk en kan ik deze in mijn werk laten zien? Krijg ik in mijn werk genoeg ruimte en stimulans om mijn vaardigheden en talenten verder te ontwikkelen en te versterken? Sluiten mijn vaardigheden goed aan bij mijn collega’s in mijn werk? Biedt mijn werk voldoende doorgroeimogelijkheid naar nieuwe functies of rollen?

  Het vierde niveau is: OVERTUIGINGEN. Overtuigingen gaat over geloof en over waarden en normen. Vragen bij het niveau overtuigingen zijn: Vanuit welke overtuiging doe ik mijn huidige werk? Passen mijn normen en waarden bij de normen en waarden (cultuur) van de organisatie waarbij ik werk? Past mijn levensopvatting vanuit mijn geloof nog goed bij het werk dat ik doe?

  Het vijfde niveau is: IDENTITEIT. Identiteit gaat over de vraag wie je zelf in de kern bent en wat je in jouw leven wilt uitdragen of betekenen (missie). Belangrijke vragen bij dit niveau zijn: Wie ben je (Wat kan ik? Wat wil ik?) en wat is jouw levensdoel? Waarin ben je uniek? Wat wil je in het leven voor jezelf en anderen betekenen?

  Het zesde en hoogste niveau is ZINGEVING. Zingeving gaat over de vraag hoe je jouw leven zin wil geven. Vragen bij zingeving zijn o.a.: Wat wil ik bijdragen aan de samenleving? Wie wil ik zijn als mens voor mijn omgeving en voor mijn geliefden? Wat inspireert en motiveert je om bij te dragen aan jouw directe omgeving, jouw buurt, jouw dorp of aan een nog groter geheel?

  Bureau Gerritsen boekt zeer goede resultaten met het toepassen van “de logische niveaus” in de werksituatie. Interesse om in de Week van de Loopbaan van 18 t/m 22 september in één gratis loopbaanonderzoek ook jouw specifieke werksituatie op deze manier eens onder de loep te nemen? Je kunt je aanmelden bij info@bureaugerritsen.nl of voor meer informatie mailen naar Eddie Gerritsen eddie.gerritsen@bureaugerritsen.nl of met hem bellen op 06-54224001